Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Main Menu
Who's Online
1 user(s) are online (1 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 1

more...

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



(1) 2 »


OWB 1.25 displays pictures incorrectly & stops loading websites after a couple of minutes

Joined:
1/6 14:11
From Oldenburg, Lower Saxony, Germany
Group:
Member
Posts: 5
Offline
Hi folks! :)

After installing the ICAROS Christmas 2016 Preview I ran into some serious issues with the OWB supplied with it: It displays most graphics (JPEG pics, I suppose) incorrectly: They are full of colorful noise, but their contents are very hard to see. Please see the screenshot attached.

After clicking a handful of Web pages the browser stops loading new content altogether. I see hourglasses on all tabs, but no fresh data. Restarting OWB does not help.

What's the issue here? Thank you for any useful hints!

Attach file:



png  Bildfehler mit OWB.png (845.33 KB)
6419_5870171a3e232.png 1920X1080 px

Posted on: 1/6 14:19
Transfer the post to other applications Transfer


Re: OWB 1.25 displays pictures incorrectly & stops loading websites after a couple of minutes

Joined:
1/6 14:11
From Oldenburg, Lower Saxony, Germany
Group:
Member
Posts: 5
Offline
After rebooting AROS I get an error message on the first try to load a web page: "Unable to open 'http://www.nwzonline.de/'. Error 61: Unrecognized or bad HTTP content or transfer encoding"

Posted on: 1/6 14:38
Transfer the post to other applications Transfer


Re: OWB 1.25 displays pictures incorrectly & stops loading websites after a couple of minutes

Joined:
2007/2/15 13:20
From Sweden
Group:
Member
Posts: 670
Offline
I could confirm the image quality. However it seems to mostly affect jpg pictures, png did work fine on my computer.



Posted on: 1/6 16:40
Transfer the post to other applications Transfer


Re: OWB 1.25 displays pictures incorrectly & stops loading websites after a couple of minutes

Joined:
1/6 14:11
From Oldenburg, Lower Saxony, Germany
Group:
Member
Posts: 5
Offline
This is also what I suspect: As online news sites typically contain many JPEGs (and logos and other deco are PNGs), this theory would fit my observations quite well.

As I don't know any OWB internals, what can cause this flaw? The WebKit engine? The JPEG library?


Posted on: 1/7 9:13
Transfer the post to other applications Transfer


Re: OWB 1.25 displays pictures incorrectly & stops loading websites after a couple of minutes

Joined:
2004/4/7 4:26
Group:
Member
Posts: 4346
Offline
IIRC, I've already read a hint to fix the JPG corruption. There's a jfif.library or something similar to replace with a older version. But I can't be more precise at the moment.

Posted on: 1/7 9:16
_________________
p.bes
Icaros Desktop AROS distribution mantainer
Transfer the post to other applications Transfer


Re: OWB 1.25 displays pictures incorrectly & stops loading websites after a couple of minutes

Joined:
2010/5/18 11:49
From Italy
Group:
Member
Posts: 797
Offline
it may happen, in this case resizes the window with the mouse

Posted on: 1/9 1:47
_________________
Aros AbiV0 Dell Latitude Laptop C610

http://www.planet-eu.it/aros
https://soundcloud.com/sabbate
Transfer the post to other applications Transfer


Re: OWB 1.25 displays pictures incorrectly & stops loading websites after a couple of minutes

Joined:
1/6 14:11
From Oldenburg, Lower Saxony, Germany
Group:
Member
Posts: 5
Offline
@sabbate: I have already tried that. No use.

Posted on: 1/9 11:31
Transfer the post to other applications Transfer


Re: OWB 1.25 displays pictures incorrectly & stops loading websites after a couple of minutes

Joined:
2007/2/15 13:20
From Sweden
Group:
Member
Posts: 670
Offline
Could confirm replacement of the jfif.library, replaced the one in xmas ed with the one in 2.1.1

On my machine everything displays nice now.

Posted on: 1/10 7:49
Transfer the post to other applications Transfer


Re: OWB 1.25 displays pictures incorrectly & stops loading websites after a couple of minutes

Joined:
1/6 14:11
From Oldenburg, Lower Saxony, Germany
Group:
Member
Posts: 5
Offline
OK. When will the jfif.library patch be released?

Posted on: 1/10 13:14
Transfer the post to other applications Transfer


Re: OWB 1.25 displays pictures incorrectly & stops loading websites after a couple of minutes

Joined:
2004/4/7 4:26
Group:
Member
Posts: 4346
Offline
Never!

Final Icaros 2.2 will include a good version of the library (being it the older one, or a new release from Deadwood). Beware of the fact that jfif.library is not a core AROS one, but it came - IIRC - with OWB.

In the meanwhile, anyone is free to download this one and try this:


Attach file:


library jfif.library Size: 226.27 KB; Hits: 59

Posted on: 1/10 14:18
_________________
p.bes
Icaros Desktop AROS distribution mantainer
Transfer the post to other applications Transfer



(1) 2 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.

[Advanced Search]


Search
Top Posters
1 paolone
paolone
4346
2 magorium
magorium
4095
3 phoenixkonsole
phoenixkonsole
3891
4 nikolaos
nikolaos
3677
5 deadwood
deadwood
2923
6 ncafferkey
ncafferkey
2633
7 mazze
mazze
2214
8 clusteruk
clusteruk
2103
9 Kalamatee
Kalamatee
2024
10 damocles
damocles
1789
© 2004-2017 AROS Exec