Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Main Menu
Who's Online
16 user(s) are online (11 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 16

more...

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users





backingstore + fullscreen +"i get nothing" problem

Joined:
2013/1/15 6:16
From Marseille
Group:
Member
Posts: 143
Offline
hello,

I'm on ubuntu x64 running 32b linux hosted AROS.
My comp' is a Dell M4400 with nvidia 1700.
I downloaded nightly builds from 20130104 for 32bits and 20120105 for x64.

====
BackingStore pb :

I've put
Option "Backingstore" "True"


in all device sections of /etc/X11/xorg.conf

but... even with that I have refreshing problems (blank parts in AROS screen)

when I cat xorg logs I get;
oanemous@oanemous-linuxbox:~$ cat /var/log/Xorg.0.log grep Backing
       
[     8.029] (**) NVIDIA(0): Option "BackingStore" "True"
       
[     8.029] (**) NVIDIA(0): Backing store enabled

The problem is the same on 64bits version of AROS.
===
fullscreen pb :

When launched with --fullscreen option, 32bits version don't go in fullscreen. Sysinfos inside AROS tells that the option is used.

In 64 bits, the fullscreen is okay.
===
the last but not the least :
When I change resolution from inside the ScreenMode Prefs to the native resolution of my screen (1440*900), it works ok until I shutdown AROS and try to launch it again (or simply restart it).
Then : I've the boot that begin, and... instead of showing wanderer, it shows... nothing and stop on this :
BITS PER PIXEL 24 


[I2CInit
intuition
.decoroffsets titleobj 1144menuobj 1152winobj 1160


Note that the problem does not appear with another resolution, just the native one.

Note that when I come back to gnome, I have to set my resolution again cause it stays on the one choosed inside AROS.

This problem does not appear with 32bits version.
===

it's frustrating :) On one side, I have an AROS that does not go in fullscreen but works well of we except the backingstore pb (so it is unusable in fact), on the other side, I have a bad resolution and a fullscreen...

any ideas ?

thanx,
OAN3/TWMM

Posted on: 2013/1/15 14:04

Edited by oan3 on 2013/1/15 14:48:16
Edited by oan3 on 2013/1/15 14:49:23
Edited by oan3 on 2013/1/15 14:51:50
Edited by oan3 on 2013/1/15 15:33:30
Transfer the post to other applications Transfer


Re: backingstore + fullscreen +"i get nothing" problem

Joined:
2013/1/15 6:16
From Marseille
Group:
Member
Posts: 143
Offline
Hello,

Very strange fact : I crashed my X Server after too much playing with nvidia-settings and /etc/X11/xorg.conf

I needed to get back to the original configuration, and... tataaaa, refreshing problems disapeared.

Do you beleive this ? Just magical ?

Other problems are still here. No one have a clue for --fullscreen mode ?
Is this because I'm running a 64 bits Ubuntu and a 32 bits AROS ?

Thanx,

OAN3/TWMM.

Posted on: 2013/1/16 1:32
Transfer the post to other applications Transfer


Re: backingstore + fullscreen +"i get nothing" problem

Joined:
2005/8/17 16:00
From Germany
Group:
Member
Posts: 2068
Offline
Quote:

oan3 wrote:

Other problems are still here. No one have a clue for --fullscreen mode ?
Is this because I'm running a 64 bits Ubuntu and a 32 bits AROS ?

Thanx,

OAN3/TWMM.


Sigh, it works for me, but you'll find some threads in this forum where people are telling that fullscreen doesn't work .

Posted on: 2013/1/17 13:54
_________________
AROS - Make code, not war
Transfer the post to other applications Transfer


Re: backingstore + fullscreen +"i get nothing" problem

Joined:
2013/1/15 6:16
From Marseille
Group:
Member
Posts: 143
Offline
hello,
yea, i've looked at the threads before posting. noone has a real answer. it doesn't please me to "downgrade" to an older version.
anyway, i'll try to make icaros work on linux hosted to see if this is a problem with the nightly build or with my linux distro (ubuntu 12.04 x64).
anyway, it's maybe sufficient for dev, i dunno, have before to get some experience with aros/amikit/amigaforever... :)
cheers,

Posted on: 2013/1/19 3:20
_________________
Loved Amiga from the first second. DMOS RULEZ!
IcAROS native on Optiplex GX520DT - 1GbRAM - 150GbSATA - IntelGMA950 - onboardAC97 - rtl8169 - http://oan3.zik.dj/
Transfer the post to other applications Transfer






You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.

[Advanced Search]


Search
Top Posters
1 paolone
paolone
3677
2 nikolaos
nikolaos
3469
3 phoenixkonsole
phoenixkonsole
3051
4 magorium
magorium
3015
5 deadwood
deadwood
2345
6 ncafferkey
ncafferkey
2073
7 mazze
mazze
2068
8 clusteruk
clusteruk
2050
9 damocles
damocles
1769
10 Kalamatee
Kalamatee
1714
© 2004-2014 AROS Exec